shq eng

Ndriçimi, televizori dhe pajisjet tjera elektronike

A e keni ditur se televizori, ndriçimi dhe pajisjet tjera elektronike janë përgjegjëse për rreth 6.26% të faturës tuaj mujore? 

  • Mënyra më e mirë për të filluar të kurseni energji elektrike është të fikni dritat në dhomat që nuk i shfrytëzoni;
  • Hapi tjetër është të zëvendësoni llambat inkandashente me llambat fluoreshente kompakte. Keto llamba jo vetëm që shfrytëzojnë më pak energji dhe zgjasin më shumë por edhe janë gjeneralisht më të lira;
  • Është gjithashtu e rëndësishme të keni dritë të mjaftueshme në dhomë, as më shumë e as më pak, provoni të keni shpërndarje të barabartë të dritës;
  • Hapni roletat apo perdet e dritareve për të lejuar dritën e diellit të hyjë brenda, ndonjëherë drita e diellit mund të ndriçojë më shumë se llambat e zakonshme;
  • Pastroni pluhurin nga llambat elektrike. Sa më e pastër llamba , aq më shumë dritë përhap në dhomë;
  • Kur jeni duke lexuar në një vend të veçantë ndriçoni vetëm vendin që ju duhet duke e përdorur një llambë tavoline, në vend që të ndriçoni të gjithë dhomën.
  • Fikim pajisjet si televizori apo pajisje tjera elektronike tërësisht kur nuk jemi duke i përdorur, pra të mos i lëmë ato në sleep mode.

*Përllogaritjet janë bërë duke konsideruar mesataren e shpenzimit të konsumatorëve shtëpiak, pa llogaritur shpenzimin e ngrohjes me energji elektrike.

lights TV

Shkarko aplikacionin eKesco